Kunde-highlight: PEI TEL Communications

Som førende leverandør af udstyr til tale- og datatransmission har PEI TEL brug for specialiseret vikleudstyr, som vi hellere end gerne vil levere!

winders and unwinders from KABELMAT
Denne investering var fuldt ud omkostningerne værd for os. Vores kunder er yderst tilfredse med vores service, og det er det, der betyder noget i sidste ende.
Dirk Grambke, divisionschef for distribution og detailhandel, PEI TEL Communications

En besked fra chefen for distribution og detailhandel

PEI TEL's divisionschef for distribution og detailhandel - Dirk Grambke - fortalte os lidt mere om virksomheden.

»Hvis du sidder i et tog i Berlin og hører en meddelelse, er det som regel takket være en af vores enheder.« »Du hører måske endda om vores enheder i USA og i Fjernøsten.«

Dirk fortsatte med at sige, at PEI TEL har en omfattende portefølje af trådløs teknologi og infrastrukturteknologi. Det er den eneste tyske producent af klassiske telefoner til fast installation. På grund af dette er virksomheden primært aktiv i Tyskland, Østrig og Schweiz. Produktsortimentet distribueres dog over hele verden gennem virksomhedens detailpartnere.

Dirk Grambke von pei tel
Dirk Grambke

Hvem er PEI TEL Communications?

Pei tel Communications GmBH (PEI TEL) er en pålidelig leverandør af professionelt tale- og dataudstyr. Og de har leveret til hele verden i over tre årtier. For eksempel;

  • Radierende kabler,
  • Højttalere,
  • Bærbare radioenheder,
  • Køretøjsantenner,
  • samtaleanlæg,
  • Håndsæt,
  • Mikrofoner,
  • kropskameraer osv.

Et af disse produkter - radierendekabler - bruges i mobil- og indendørs radioteknologi. For at forsyne deres kunder med de rigtige længder af radierendekabler bruger de KABELMATs UMROL-kabeloprullere og -afrullere.

Hvad er radierendekabler?

I 2020 besluttede PEI TEL at tilføje mobil- og indendørs radioteknologi til sit produktsortiment. Det betød, at man tilføjede komponenter som coaxial- og radierendekabler.

Radierendekabler, også kendt som »leaky feeder cables«, leverer pålidelig og højfrekvent datadækning. For eksempel i tunneler, hospitaler, indkøbscentre og andre industrielle anvendelser.

Karakteristisk for radierendekabler er, at de har små slidser eller åbninger i den ydre leder. Det lader trådløse signaler passere ind og ud. Dirk fortæller os mere og siger: »Med disse kabler kan netværksudbydere tilbyde skalerbare trådløse bredbåndstjenester i større bygningskomplekser som en forebyggende brandbeskyttelsesforanstaltning«.

KABELMATs kabelviklingsteknologi

HELUKABELs datterselskab, KABELMAT, er en specialiseret producent af kabelviklings- og afviklingsteknologi. De anbefalede og installerede derefter automatiske viklingslinjer. De valgte produkter var UMROL 2000-afvikleren og UMROL 1800-oprulleren. De er specielt udviklet til sikkert at håndtere selv de mest sarte kabler, som PEI TEL har brug for at klippe.

PEI TEL's kabler leveres på 2,5 meter brede tromler, som hver indeholder ISO-standarden på 2.000 meter. Dirk Grambke fortæller os, at KABELMATs kabelviklingsløsninger gør det muligt for PEI TEL at skære sine radierendekabler til efter kundens behov. Det er en service, der tilbydes af meget få virksomheder, men som gør det meget nemmere at transportere kabeltromlerne i små varevogne.

Når det er sagt, bruger PEI TEL stadig maskinerne til at forudskære standardiserede længder af hensyn til effektiviteten. For eksempel er det almindeligt, at en kunde har brug for 150 meter radierendekabel, mens den næste har brug for 500 meter.

winders and unwinders from KABELMAT

Skræddersyede løsninger til PEI TEL Communications

Når vi taler med KABELMATs salgskonsulent, Manfred Wössner, forklarer han, at de leverede skræddersyede løsninger af høj standard. Det skyldes, at PEI TEL's radierendekabler er ekstremt sarte.

I løbet af opdagelses- og matchningsfaserne fandt KABELMAT ud af, at det var nødvendigt med en skræddersyet løsning til PEI TEL. Enhver ændring af kablerne kunne påvirke de elektriske egenskaber og føre til funktionsfejl.

Ved hjælp af UMROL 2000-afvikleren og UMROL 1800-oprulleren lykkedes det KABELMAT at tilpasse kontakttryk, trækstyrke, operatørfunktionalitet og meget mere. Nu er der kun brug for én person til at styre linjen. De bruger et topmoderne touchpanel til at justere nøgleindstillinger og følge processen i realtid.

Hvis du vil vide mere om kabelviklingssystemer, kan du læse vores anden artikel; »Kundesucces med KABELMATs kabelviklingssystemer«.

Undgå det værst tænkelige scenarie med KABELMAT

I samarbejde med KABELMAT håndterede PEI TEL effektivt risici i forbindelse med maskinkalibrering. Det værst tænkelige scenarie er, at kablerne deformeres og ikke længere kan bruges efter at være blevet viklet. Der blev dog installeret en enhed til måling af båndlængden for at forhindre deformation. Den spreder kontakttrykket over flere ruller og beskytter dermed kablet.

Derudover blev maskinerne installeret med servomotorer, der sikrer, at de kører perfekt synkroniseret, styret af trækkraft. Dette er for at forhindre høje trækkræfter, der ikke kun ændrer kablets længde, men også dets form.

Endelig var det vigtigt for PEI TEL, at kablerne ikke blev bøjet eller beskadiget for meget. Så KABELMAT justerede maskinernes standardindstillinger i overensstemmelse hermed.

automatic winding line

Sæt sikkerheden ved kabelvikling først

For PEI TEL spiller sikkerhed en vigtig rolle. Sikkerhedsgitre var f.eks. et krav for PEI TEL for at forhindre medarbejderne i at række ind i maskinerne. Virksomheden ønskede også bevægelsessensorer til automatisk at stoppe maskinerne, hvis der blev registreret en kropsdel eller et objekt i et farligt område.

Derfor var KABELMAT et nemt valg for PEI TEL. Manfred Wössner fra KABELMAT siger: »Alle KABELMAT-maskiner er kalibreret i henhold til det europæiske måleinstrumentdirektiv (MID) og er dermed godkendt til brug i hele Europa«.

»Da alt var oppe at køre, gav [de] intensiv træning og besvarede alle spørgsmål ...« siger Dirk fra PEI TEL. Hvis der opstår et problem, kan KABELMAT's teknikere oprette fjernforbindelse til PEI TEL's system, starte en diagnose og ændre parametre. Det minimerer nedetiden og bidrager til driftseffektiviteten.

Takket være den nye KABELMAT-viklingslinje kan PEI TEL hurtigt og til en overkommelig pris levere skræddersyede kvalitetslængder af sit højfrekvente udstrålingskabel.

tilbage